Typer av attefallshus

Attefallshus finns i olika modeller och för olika användningsområden. De flesta återförsäljare erbjuder byggsatser eller nyckelfärdiga attefallshus. Du hittar dessa hos din närmsta byggvaruhandel, som till exempel Byggmax eller XL-bygg.

Man kan även kontakta en återförsäljare vars primära syfte är att tillverka attefallshus. De kan hjälpa dig att skräddarsy ditt drömhus precis som du vill ha det. Besök vår startsida för att se olika modeller av Attefallshus.

Nyckelfärdigt Attefallshus

Det finns många fördelar med att köpa ett nyckelfärdigt Attefallshus. Framförallt är det mycket enklare än att bygga själv. Det nyckelfärdiga huset lyfts på plats på tomten och man kan börja använda det snabbt, utan att du behöver lyfta ett finger själv. Dock bör du ha i åtanke att det troligtvis blir ganska mycket dyrare i jämförelse med att köpa färdiga byggsatser, eller att bygga huset från grunden helt själv.

Nyckelfärdigt Attefallshus med loft

Det finns även möjlighet att köpa nyckelfärdiga Attefallshus med loft, vilket kan vara en bra idé om man till exempel vill använda sitt hus som en övernattningsplats för gäster. Dessutom utnyttjar man verkligen husets 25 kvm om man bygger sitt Attefallshus med loft.

Byggsatser

Färdiga byggsatser

De flesta modellerna av Attefallshus går att beställa som färdiga byggsatser som man monterar själv, eller alternativt att man anställer en firma som hjälper till att montera och bygga ihop det nya Attefallhuset.

Den största fördelen med att köpa färdiga byggsatser är att det kan bli mycket billigare, men med förutsättning att man väljer att montera ihop byggsatserna själv. Den här lösningen kräver dock att man är händig och att man inte har tummen mitt i handen. Om du vet med dig att du inte är speciellt händig, så kan det alltså ändå vara en god idé att köpa ett nyckelfärdigt Attefallshus, även om det är lite dyrare.